Weiger Schizofrenie Lijst

Per maart 2012 is deze pagina verschoven naar de tweede Psychose Anders site: http://psychoseanders.yolasite.com/allerlei/weiger-schizofrenie-lijst

 

25 Reacties

  • geen een benaming van een zogenaamde ziekte binnen deze voorbeelden heeft naar mijn mening ooit iemand geholpen.als een psychiater zich echt zou realiseren wat woordgebruik en abberatie hierdoor veroorzaakt wist men wel beter.

 1. Weiger Schizofrenie lijst.

  Herinner me nog jaren terug dat ik bij het landelijk centrum voor integrale diagnostiek was en de maatschappelijk werkster me zei mischien telt aan het eind van je leven alleen maar dat ze je vragen is Ruerd Ruerd geweest?
  Dat heb ik altijd onthouden vooral toen men in de psychiatrie een diagnose stelde wat uiteindelijk Schizofrenie werd.
  Die lui komen met allerlei etiketten heb ik gemerkt toen ik mijn dossier las, en ze gaan er serieus van uit dat je dat voor zoete koek slikt, met bijbehorende medicijn uiteraard.
  Moet het soms echt hebben van een aantal mensen uit alternatieve/complementaire gezondheidszorg waar ik regelmatig contact mee heb.
  Want de GGZ laat je liever nooit weer gaan, ze zijn veels te bang voor ontsporing zeggen ze.
  Maar eigenlijk zorgen ze er gewoon voor dat ze tot op de dag van vandaag werk van me hebben.
  Ik ben gewoon hun broodwinning basta!
  Echter door deze alt/compl begeleiders kan ik mijn creativiteit uitleven en heb ik pas echt bestaansrecht.
  De GGZ zorgt verder voor wekrprojecten waar ik mijn bezigheden heb naast het schrijven en dichten.
  Heb verder meestal weinig trek om over medicijnen en diagnoses te praten daar dit meestal weinig oplevert.

  Dankgroetjes ut Sneek

  Boomvriend Ruerd

 2. Gelukkig heb ik nooit de diagnose schizofrenie geaccepteerd en heb ik uiteindelijk zelf psychoses weten te overwinnen door middel van intuitieve ontwikkeling en de daarbij geleerde oefeningen!!!
  Ik ben een jaar TOTAAL klachtenvrij na 13 jaar continue klachten gehad te hebben.
  Ik slik bijna geen medicijnen meer.
  Ik neem weer actief deel aan het leven en hoop binnen een aantal jaren iets te kunnen betekenen voor lotgenoten.

  • Mijn zoon heeft sinds 2006 de diagnose schizofrenie. Pas in mei 2007 kwam de 1e psychose met de stemmen. Sinds mei jl. proberen we de medicijnen te minderen. Er waren zo veel bijwerkingen.
   Hij is nu rustiger en de stemmen zijn veel minder.
   Heeft u wellicht enige adviezen om de succesvol te kunnen afronden.
   Bij voorbaat dank.
   Anne Marie

   • Dank je voor je bijdrage op de site ‘Psychose Anders’. Je vraagt of ik wellicht nog adviezen heb om het ‘afkickproces’ bij je zoon voorspoedig te laten verlopen. Zoals je uit de site kunt opmaken ben ik over het algemeen een voorstander van het afbouwen van de chemische geestbeïnvloedende producten.

    Ik denk dat de adviezen erg afhankelijk zijn van de persoon. Wat voor de een een goed advies is, zou bij iemand anders juist averechts kunnen werken. Ik weet op dit moment te weinig van je zoon om iets algemeens te kunnen zeggen.

    Voor sommige mensen is het zinvol om de thema’s die in de psychose aangedragen worden te analyseren, de symboliek ervan proberen te achterhalen. Voor anderen is het soms minder zinvol om de thema’s aan te snijden. Dat ligt er allemaal maar aan hoe scherp de geest is van iemand op een bepaald moment.

    Ik weet niet hoe oud je zoon is, wat de thema’s waren tijdens zijn psychose, welke gebeurtenissen eraan voorafgegaan zijn, of hij zelf wil weten wat er loos is, welke gedachten hij heeft gehad e.d.

    Als je er wat meer over wilt zeggen dan zou ik wat gerichter advies kunnen geven. Ik vind het ook wel van belang dat je zoon zelf er iets mee wilt. Ik hecht verder ook veel waarde aan manieren om de geest aan te scherpen, introspectiever te maken.

    Dapper dat jullie durfden af te bouwen, waarschijnlijk tegen het advies van behandelaren in.

  • hallo, ik ben belg met de diagnose : schizofrenie. Ik ben al lang op zoek naar genezing (zelfs het geloof in de Heilige Maria) , maar voorlopig nog zonder resultaat. Kun je me eens uitleggen wat intuitieve ontwikkeling precies is.
   dank bij voorbaat
   ik ben 39 jaar
   alvast bedankt

   • Beste Filip,

    Het is allemaal complexe materie. Iedereen is anders en voor iedereen gelden weer andere gevoeligheden, oorzaken en reacties om met stress en dergelijke om te gaan. Hoe lang geloof je al ziek te zijn? Om te kunnen genezen dien je eerst te geloven dat er sprake is van een ziekte om van te genezen. Je zou je kunnen afvragen hoe je daarover denkt. Denk je dat je een hersenziekte hebt die schizofrenie heet? Afhankelijk van je antwoord zijn er verschillende mogelijkheden.

    Vanuit Psychose Anders denken we vooral dat er niet-hersenoorzaken zijn voor het onstaan van psychoses, spirituele doorbraken, overspoelingen door het onbewuste. Vanuit dat perspectief is het dan ook vooral zaak om je te richten op deze oorzaken. Waar was je allemaal mee bezig voordat de eerste psychose doorbrak? Wat waren je angsten, gevoelens, of wat voor veranderingen hebben zich allemaal opgestapeld?

    Zoals je begrijpt is dat allemaal niet eenvoudig omdat er waarschijnlijk ook redenen zijn geweest om die oorzaken liever niet onder ogen te komen, omdat ze mogelijkerwijs te pijnlijk zijn geweest. Je zou de Heilige Maria, zoals je zegt in je reactie, kunnen inzetten om haar te vragen je inzicht te geven in de werkelijke oorzaken, waardoor er mogelijkheden ontstaan voor verandering.

    Ik zou je van alles kunnen vertellen over intuïtieve ontwikkeling, maar ik denk dat het belangrijkste is dat je je opent voor de mogelijkheid dat je in jezelf kunt afstemmen op iets – middels rust, meditatie, vertrouwen – dat je de informatie kan geven die je nodig hebt om dichter bij deze oorzaken te komen. Hierbij is het van groot belang dat je vertrouwen ontwikkelt in de wijsheid die in jezelf huist. Je (hogere) onbewuste weet wel wat er zou dienen te gebeuren om te ‘genezen’.

 3. Zelf heb ik na mijn 2e psychose (6 jaar na mijn 1e psychose), op zo’n onproffessionele manier te horen gekregen dat mijn diagnose schizofrenie is, dat ik nog steeds weiger deze leugen aan te nemen. (En daarbij, ik hoor geeneens stemmen, maar dat schijnt niet uit te maken.)
  Ik erken daarentegen dat ik een kwetsbaarheid heb, maar zie mezelf eerder als een zeer gevoelig en opmerkzaam persoon, met enigszins opvliegend karakter. Ook ik weet niet helemaal wat er met me gebeurt als ik psychotisch ben, maar denk dat ik meer kennis en waarheid heb over psychosen dan de gemiddelde psychiater of therapeut. Het onzin verhaal over een chemische disbalans in de hersenen, hoe dom denken ze dat we zijn?
  Ooit is er een “wetenschapper” geweest, die constateerde dat veel schizofreniepatienten een parkinson-achtige gezichtsuitdrukking had, (bijwerking oude antipsychotica) en hij kwam tot de volgende these: we weten de oorzaak van parkinson, een tekort aan dopamine, DUS: hij draaide dit om, nl. de medicijnen die patienten kregen, verminderden de symtomen van schizofrenie, maar de zogenaamde positieve symptomen ( bijwerkingen dus) leken op die van parkinson: conclusie: een teveel aan dopamine veroorzaakt schizofrenie! Dit is toch te simpel voor woorden? Dat is ongeveer hetzelfde als beweren dat de ziekte kanker altijd kaalheid veroorzaakt, en verzwijgen dat die kaalheid door de chemokuur komt. Het verhaal over de zgn. positieve en negatieve symptomen, en deze te verkopen als “schizofrenie”, het is gewoon een manier om de enorme bijwerkingen van de medicijnen te verzwijgen. Hoe lang denkt de psychiatrie en de farmaceutische industrie deze leugens vol te houden, en duizenden mensen zo te kunnen bedriegen? Ik geloof dat juist de “behandeling” die de ggz biedt, nl. (dwang) medicatie, opsluiting en “therapie”, ( hobbyontwikkeling! zoek maar een “leuke hobby” want je komt toch nooit meer aan het werk! wat leidt tot uitsluiting, om nog maar te zwijgen over het verlies van zelfvertrouwen en zelfstandigheid)
  cursussen voor zgn. “ziekte inzicht” (brainwashing), mij pas echt ziek heeft gemaakt, en in drie jaar tijd voor nog drie pscychosen heeft gezorgd. Ook vraag ik mij af wat de behandeling met medicijnen aanricht, ik denk juist dat de medicijnen (lees: drugs) de ziekte die wij schizofrenie noemen, veroorzaakt of in ieder geval in stand houdt. Nogmaals, ik erken een gevoeligheid, en inmiddels ook mijn lichtelijk opvliegende karakter, dit laatste is vooral aangewakkerd door de traumatische ervaringen opgedaan binnen de ggz, maar weiger te geloven in de visie dat een psychose net als een lichamelijke ziekte te behandelen is met medicijnen.
  Gelukkig is er inmiddels veel geld voor onderzoek uitgetrokken en naar de m.i. juiste mensen gegaan, nl. psychiaters als Jim van Os en Detlef Petry. Laten we hopen dat deze twee onderzoekers iets meer hersenen en lef tonen dan de eerstgenoemde “wetenschapper”, en dat deze onhoudbare theorie eindelijk ontkracht gaat worden. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen, dat ik met veel tegenzin, wel ” dank zij” mijn etiket, 100% ben afgekeurd en een wajong uitkering ontvang. Wat doe je als je ziek bent en toch vecht tegen het etiket wat je gekregen hebt? Liever was ik afgekeurd met de toevoeging:
  slachtoffer van ggz, farmaceutische leugens, stigmatisering, na een verwarrende nog niet gedefinieerde en begrepen periode van ziekzijn/onacceptabel/ongewoon gedrag volgens de gevestigde orde, ook wel genoemd: schizofrenie.

 4. Ik lag nog wakker van wat ik net heb geschreven, nog een opmerking:
  Ik geef mezelf nu de tijd om volledig te herstellen van de genoemde aangerichte schade, door niet alleen de psychiatrie, de farmaceutische industrie te bekritiseren, maar ook eerlijk naar mijzelf te kijken. Het is moeilijk om na jaren psychiatrie en aan de zijlijn te hebben gestaan, niet alleen te geloven, maar ook te handelen naar de nieuwe inzichten. Ik sta ambivalent in het afgekeurd zijn en het leven in de marge, en mijn wens mezelf genezen te verklaren, en
  weer deel te nemen aan de samenleving door te werken i.p.v. de therapeuten, farmaceuten en uitkerende instanties van werk te voorzien.
  Hopenlijk wordt de wajong voor mij datgene waar het voor bedoeld was: een vangnet functie en het vinden van een passende baan en niet wat het dreigt te worden, nl. een zelfde smet als de diagnose die je gekregen hebt.

 5. […] on Bodemloosheid als Doel: Verwar…jantine on Weiger Schizofrenie Lijstjantine on Weiger Schizofrenie LijstLiane on Drie Redenen om in Jezelf te g…H.D on Weiger Schizofrenie LijstSharon on […]

 6. prima initiatief ! prima website !

  zelf werd ik in 1985 gestigmatiseerd,
  diagnose ” paranoide psychose “.

  De psychiater zei toen :
  ” Wanneer ‘ het ‘ nog vaker voor komt,
  dan kun je diagnose ‘ schizofrenie ‘ krijgen. ”
  Hoeveel keer ‘ het ‘ nog zou moeten
  voorkomen had hij er niet bij verteld.

  Ik kwam op gesloten afdeling psychiatrisch
  ziekenhuis te recht, doordat ik in politiecel,
  in elkaar gezakt was.

  Hier voor had ik druk, erg eenzaam leven
  als service-technicus en ging vaker
  naar lezingen, bijeenkomsten The Summit Lighthouse.
  http://www.tsl.org
  We deden daar aan intensieve chacra-meditaties,
  decreeen en boventoongezang.

  Dat leidde dus tot opname in psychiatrisch ziekenhuis.
  Ik voelde mij verbonden met het hart van God.
  Ik heb in al die jaren, nooit nog geen enkele
  seconde gedacht dat ik ziek was of ziek ben.
  Maar officieel sta je natuurlijk wel te boek als
  psychisch zieke, als psychoticus, als psycho,
  als psychoot..

  Toen ik uit ziekenhuis kwam, ging ik in Duitsland
  wonen en werken.
  Hier ontdekte ik het SEN ( Spiritual Emergence Network)
  Ik maakte afspraak met een filosofie-professor
  gespecialiseert in psychiatrie Ulrich Lange.
  In zijn tuinhuisje dronken we thee en ik
  vertelde wat mij overkomen was.
  Hij bevestigde mij toen in mijn overtuiging,
  dat het om een spirituele crisis ging,
  hij noemde dat groeistoornissen en geen ziekte !
  Iets positiefs wat op je pad komt.
  Mijn ervaringen herkende hij uit de literatuur
  zei hij verder nog.

  In 2005 richtte ik n.a.v. rvu-televisie-serie
  ” God-bestaat-niet ” website op om
  ervaringen uit te wisselen en discussies
  te voeren over religie, atheisme, (a)gnosticisme spiritualiteit, humanisme, politiek,
  over zgn. psychoses,
  zgn. schizofrenie, zgn. mystieke ervaringen,
  psychiatrie, antipsychiatrie, zelfhulp(groepen),

  Met The Summit Lighthouse heb ik geen contact meer
  en wil ik ook niets meer te doen hebben, want ik weet
  inmiddels dat het een sekte met vreemde-,
  adsurde-, extreem rechtse-
  homofobe- denkbeelden is.
  Info te vinden op website van ‘ kleintje stelling ‘.

  met vriendelijke
  groeten
  Icesurfer

 7. Hallo psychoseanders,

  wij zijn maar kleine druppeltjes met onze
  voorlichting en ervaringen m.b.t. ‘ psychose ‘
  en ‘ schizofrenie ‘, vergeleken bij de
  p.r. van de farmaceuten, ggz en de
  huidige politieke machthebbers.
  Het gaat dan niet om waarheid, wetenschap
  of wat iemand werkelijk helpt.
  Het gaat nu nog veel te veel om
  vooroordelen, angst, cognitieve-dissonantie,
  financiele afhankelijkheden.
  Voor de toekomst ziet het er m.i. beter uit,
  want de politiek gaat ook behoorlijk veranderen,
  door nieuwe partijen.
  In Nederland Mens en Spirit, LiBdem, A.S.P.
  ( Atheistisch Seculiere Partij )
  En internationaal de Piraten Partijen.
  In Duitsland is de Piraten Partij al de grootste
  van de andere partijen en zit net onder kiesdrempel.

  mvg, Icesurfer

 8. Advies met betrekking tot schizofrenie en
  psychose van het Cliënten Centrum Limburg
  in tijdschrift Deviant.

  Klik om toegang te krijgen tot 09.pdf

 9. Er wordt altijd beweerd dat als men een psychose heeft, men dingen waarneemt die niet echt zijn ! Nu ik kan U verzekeren dat dit niet juist is.

  Hoe lang blijft men dit sprookje verkondigen?

  Groet.

 10. Ik hoorde wel stemmen (ongeveer vijftien jaar geleden) en ben jarenlang zonder veel effect behandeld als schizofrene patiënt. Achteraf terugkijkend is het duidelijk dat ik niet schizofreen ben en (dus) ook nooit geweest. Ik heb wel zware depressies en als die nog ernstiger zijn dan anders dan ga ik hallucineren of dissociëren. Dat dit zo lang zo verkeerd behandeld is, vind ik een grove fout van de artsen. Ik laat het zo omdat ik niet de nodige energie en vechtlust heb om er een punt van te maken.

 11. Een psychose word veroorzaak door langdurende stress deze is vaak de oorzaak van niet kunnen verwerken wat de geest allemaal waarneemt vaak het gevolg van helderziende waarnemingen de herssenen horen en zien dingen die nog staan tegebeuren vaak trek je de negatieve dingen aan om dat je bang ben wat je overkomt daar door zie je en voel je de verschrikkelijkse dingen om jeheen die ook daadwerkelijk in je omgevingen gaan plaats vinden of ook op dat zelfde moment plaats vindt ook word je geest soms naar verschrikkelijke dingen getrokken om dat je de wanhoop en angst van die mensen al voelt voor dat het dilectplaats vind of op dat zelfde moment de geest reis door tijd en ruimte.
  Zo had ik het geval met 9-11- 2001 een half jaar van tevoren had ik de teroristise daad al waar genomen met mijn geest, ik heb het toendertijd aan iemand verteld het was duidelijk geen droom,alleen wist ik niet dat er een half jaar tussen zat.De beelden die ik door kreeg waren zo duidelijk,en het gevoel zo sterk dat ik wist dat het echt was en geen verwerking van een of andere film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: